De Beste Plekken om te Bezoeken Vlakbij Nutchel Les Ardennes

De Beste Plekken om te Bezoeken Gedurende Je Verblijf bij Nutchel

Forest camp Les Ardennes ligt in het hart van de prachtige Belgische Ardennen. Ontdek de beste plekken om te bezoeken tijdens je verblijf bij Nutchel.

Wellicht wil je je cosy cabin niet eens verlagen en simpelweg van de tijd samen met je geliefde genieten, eindelijk dat boek lezen dat al maanden op je nachtkastje ligt, of de eekhoorntjes van boom tot boom zien springen. Maar als je graag de Ardennen wilt ontdekken, dan hebben wij de beste plekken in de omgeveing voor je gevonden om te bezoeken.

 

Abdij van Orval (België)

De abdij van Orval is een klooster van cisterciënzers uit 1132, bekend om zijn geschiedenis en spirituele leven, maar ook om zijn productie van het locale trappistenbier Orval en een specifieke kaas. Rondleidingen, waaronder een audiovisuele presentatie, worden tijdens de zomermaanden georganiseerd. Er is een kleine winkel die zelfgemaakte bieren en kaas verkoopt, allemaal gemaakt in het klooster zelf. Voor meer informatie, openingstijden en rondleidingen, bezoek hun website.

45 minuten rijden met de auto

 

Esch-sur-Sûre (Luxemburg)

Esch-sur-Sûre is een klein dorp gelegen in de Luxemburgse heuvels, langs de meanderende rivier de Sûre en de bergen, in het natuurpark Upper-Sûre. Het dorp wordt gedomineerd door de omvang van het verwoeste landhuis (927) en de kliffen die zich naar de rivier werpen. Het stuwmeer "Lac de la Haute-Sûre" ligt op slechts 1 kilometer afstand, waar je in de zomer een heerlijke dag kunt doorbrengen en kunt met zonnebaden aan de waterkant, en waar avonturiers kajaks, kano's en zelfs stand-up paddleboards kunnen huren.

20 minuten rijden met de auto

 

De Prachtige Bossen van de Ardennen

Forest camp Les Ardennes ligt, zoals de naam het al zegt, in het hart van de Belgische Ardennen. De bossen van dit prachtige deel van België zijn de ideale locatie voor vele buitenactiviteiten, zoals mountainbiken, wandelen, kajakken en in de winter, als er genoeg sneeuw is gevallen, kan je zelfs gaan skiën in België! Martelange is het startpunt van een prachtige rondwandeling die je naar Luxemburg en weer terug naar België brengt. Mountainbikes kunnen op het domein zelf worden gehuurd, zodat je de omgeving per fiets kunt verkennen. Natuurlijk mag je ook je eigen fietsen meenemen.

 

Luxemburg stad

Hoewel ons forest camp in België ligt, is het letterlijk een paar meter verwijderd van Luxemburg. Met zijn verschillende regio's, natuurparken en vele kastelen is het Groothertogdom een ​​geweldig land om te verkennen! Als je meer van city sightseeing houdt, is Luxemburg stad een geweldige optie om te bezoeken. Wist je dat het fort en de oude stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan? En wist je dat de hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg een van de drie Europese steden is met de belangrijkste Europese instellingen? Met zijn verbluffende mix van theater en musea, UNESCO-werelderfgoedlocaties, architecturale juwelen en Michelin-gewaardeerde gastronomie, is de hoofdstad Luxemburg een van de meest unieke steden met een harmonieuze diversiteit. Gedurende de seizoenen biedt de stad een scala aan kleurrijke concerten en festivals, van Printemps musical (muziek in de lente) tot het festival Summer in the City en de kerstmarkten in de winter, terwijl Schueberfouer, een van de grootste kermissen in Europa elke zomer meer dan 2 miljoen bezoekers trekt.

40 minuten rijden met de auto

  

Het Oorlogsmuseum van Bastogne

Het Bastogne Oorlogsmuseum is verborgen in het weelderige groene landschap in de omgeving, dicht bij het indrukwekkende Mardasson-monument. Het museum richt zich op het belichten van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog zoals die zich in België heeft afgespeeld. Als je op een unieke en andere manier naar de geschiedenis van de oorlog wilt kijken, een van de dingen die je in het Bastogne Oorlogsmuseum kunt zien is onder andere de Battle of Bulge, ook bekend als het Ardennen Counteroffensief. Het centrum belicht niet alleen de militaire strijd van vroeger, maar schetst ook het lot en de levensstijl van burgers in oorlogstijd. Terwijl je door het museum loopt, kom je interactieve, multi-sensorische flashbacks uit het verleden tegen, zodat je kunt genieten van een reis door de tijd. Zelfs als je geen grote geschiedenisliefhebber bent, zal de schilderachtige schoonheid van het gebied en de prachtige omgeving van het historische centrum voldoende zijn om je aandacht en zintuigen te prikkelen, waardoor je reis zeker onvergetelijk wordt. 20 minuten rijden van het forest camp

 

Kastelen

Kasteel van Bourscheid (30 minuten rijden)

Dit kasteel, driehoekig van vorm, bevindt zich op een steile heuvel en staat 150 meter hoog boven de rivier de Sûre. Het is omgeven door een cirkelvormige muur met 11 wachttorens. Het kasteel ligt in de buurt van het dorp Bourscheid in het noordoosten van Luxemburg. Het middeleeuwse kasteel staat op een site met archeologisch bewijs van structuren die dateren uit de Romeinse tijd. Audiogidsen zijn beschikbaar in 7 talen: LU, DE, FR, NL, EN, ES en RU. Rondleidingen op aanvraag.

Kasteel van Vianden (55 minuten rijden)

Het kasteel van Vianden, gelegen in Vianden in het noorden van Luxemburg, is een van de grootste versterkte kastelen ten westen van de Rijn. Het kasteel, daterend uit de 10e eeuw, werd gebouwd in Romaanse stijl uit de 11e tot 14e eeuw. Gotische transformaties en details werden aan het einde van deze periode toegevoegd. Het kasteel is dagelijks geopend in januari, februari, november en december van 10.00 tot 16.00 uur, in maart en oktober van 10.00 tot 17.00 uur, van april tot september van 10.00 tot 18.00 uur. Rondleidingen en audiotours zijn beschikbaar.

Kasteel van Beaufort (55 minuten rijden)

Het kasteel van Beaufort dateert uit de 11e eeuw en bestaat uit de ruïnes van het middeleeuwse fort en een aangrenzend renaissancekasteel. Het ligt in het oostelijke deel van Luxemburg. Bezoeken aan het middeleeuwse kasteel zijn tussen april - begin november. Het renaissancekasteel biedt het hele jaar door rondleidingen op aanvraag.

Kasteel van Larochette (45 minuten rijden)

Hoog op een voorgebergte van Luxemburgs zandsteen domineren de ruïnes van het kasteel van Larochette in de vallei van de Witte Ernz, een samenvloeiing van de rivier de Sure. Men kan dit voorgebergte bereiken via een groot boerenerf. Het hoofdkasteel, gebouwd van zandsteen, is omgeven door een muur, die grotendeels vernietigd is. Een diepe greppel, deels van natuurlijke oorsprong, snijdt het kasteel in tweeën. Aan het einde van het voorgebergte getuigen de ruïnes van verschillende herenhuizen van de kwaliteit van de architectuur van dit kasteel. Het kasteel is open voor bezoek en rondleidingen zijn beschikbaar.

Kasteel van Ansembourg (35 minuten rijden)

Gebouwd in de eerste helft van de zeventiende eeuw als "House Forges" door Thomas Bidart, pionier in de ijzerindustrie, onderging het Grand Castle Ansembourg een belangrijke transformatie in de achttiende eeuw, toen de erfgenamen van Thomas Bidart verheven werden tot Baron (1728) en graaf van Marchant en Ansembourg en graaf van het Heilige Roomse Rijk (1749-1750). De tuinen werden aangelegd in 1750 en zijn versierd met beelden, trappen en decoratieve fonteinen in de reguliere stijl van de tuin.

 

 

03-06-2020
04-06-2020